5 tips til et inspirerende kontor

5 tips til et inspirerende kontor

Hvis du bruger mange timer bag skrivebordet, er et inspirerende kontormiljø vigtigt både for din produktivitet og dit velbefindende. Her er nogle tips til, hvad du med fordel bør overveje når du indretter dit kontor.

 

Der er mange aspekter der bør tænkes igennem under planlægningen. At udnytte alle kontorets overflader i kombination med såvel både funktionalitet og design kan være svært. Vi giver dig her nogle tricks, som kan være medvirkende til en positiv atmosfære på netop dit kontor i forhold til både en bedre trivsel og mindre stress generelt.

 

Støjniveauet

Tænk på støjniveauet i lokalet. Ved hjælp af lydabsorberende skærmvægge og bordskærme reducerer du støjen, hvilket øger din koncentration. Tekstiler og andre typer af bløde overflader bidrager ligeledes til en yderligere diffusion af lyden.

 

Organiser mere

Flotte og praktiske opbevaringsløsninger hjælper dig med at holde orden på skrivebordet. Sørg for også at anvende pladsen under skrivebordet ved at anskaffe en skuffesektion til opbevaring af forskellige småting eller papirer.

 

Sid rigtigt

En justerbar kontorstol og et hæve sænkebord er utroligt vigtigt for din holdning. Ved at sidde aktivt på gode ergonomiske stole, sadelstole, siddebolde eller lignende og ved af og til også at arbejde stående, styrker du din krop og forebygger arbejdsrelaterede skader. 

 

Naturligt lys

Talrige studier påviser fordelene ved et naturligt lys - du bliver friskere, får mere for hånden og føler dig i det hele taget langt bedre tilpas. Gennemgå de vinduer, der er tilgængelige. Afskær ikke det naturlige lys med persienner og gardiner og overvej nøje hvordan du placerer dit skrivebord. Der er også en stor forskel mellem lamper og lysstofrør, dårlige lyskilder kan forårsage flimmer, der ofte kan fører til både stress og hovedpine.

 

Tænk grønt og vær ikke bange for farver

At indrette med farver betyder nødvendigvis ikke at du skal i gang med at male hele kontoret. Det er ofte nok med mindre farvedetaljer i lys og tekstiler. Glem heller ikke planterne. Foruden et mere livligt miljø renser de luften og tilfører ilt til kontoret. Farven grøn siges i øvrigt også at være en beroligende farve!

 

;