Vores historie

Det hele startede med en idé

Året var 1947, og historien begynder med Sven Gerdman, iværksætteren og opfinderen. Sven var en driftig ung mand, som straks efter anden verdenskrig startede sin lille virksomhed op i Malmö. Sven havde konstrueret et lagersystem opbygget ved hjælp af bakker, så man lettere kunne holde styr på varerne i lagerlokalerne.

Uden at vide det havde Sven opfundet computerens forgænger, og interessen for det tidsbesparende produkt blev naturligvis stor.

Svens ambition var at tilbyde sine kunder den bedste løsning, og det indebar, at han kort tid efter lanceringen videreudviklede sit lagersystem med et reolsystem. I disse efterkrigstider faldt valget på en træreol, som på den tid var billigere at fremstille end en af stål.

Nu kunne Sven tilbyde en totalløsning, og ikke længe efter at produktet var færdigudviklet, viste politiet stor interesse for produktet, som sidenhen var meget nyttigt i alle deres arkiver.

I 1952 var virksomheden vokset til ni personer, og det lille kontorlager var blevet erstattet af et kontor med et større lager og et udstillingslokale. Sven udvidede nu også sit sortiment med kontormøbler og endnu flere produkter inden for varehåndtering.

Svens krav om kvalitet og struktur bevirkede, at han i 1954 startede sin egen fabrik i Lockarp. Rammerne om produktionen var en lille bondegård, der blev ombygget til fabrikslokale, og som indeholdt både et snedkeri og et pladeværksted. Nu kunne Sven opnå fuld kontrol over produktionen.

Tiden var nu inde til yderligere ekspansion, og Sven skaffede sig sin første forhandler i Göteborg og umiddelbart derefter i Stockholm.

I 1960’erne gik udviklingen mere i retning af butiksindretning, og nye kunder kom til fra brancher som konfektion, medicin og foto mv.

Årene gik og Sven drev fortsat sin virksomhed med succes. I starten af 70’erne var lagerlokalerne igen blevet for små, og Sven var tvunget til at se sig om efter nye lokaler. Efter mange forhandlinger med forskellige ejendomsejere blev det besluttet at flytte hele virksomheden til Markaryd. Dermed fik Sven dobbelt gevinst med større lokaler, lavere husleje og en god skilteplads langs E4. Op til indvielsen af de nye lokaler så også Gerdmans 24-siders katalog dagens lys, og Sven skal have udtalt ”næst efter konstruktionerne er reklamen det vigtigste for virksomheden”.

Nogle år senere følte Sven, at han havde fuldendt sit livsværk og solgte virksomheden.

I dag er Gerdmans ejet af den tyske koncern Takkt AG. Gerdmans-reolen er stadig meget populær, men den har fået selskab af ca. 16.000 andre artikler.

Svens ånd hviler fortsat over virksomheden, hvor kvalitet og kundefordele er lige så vigtigt, som det var for over 75 år siden.

Om Takkt AG

TAKKT er det førende B2B-postordrefirma for kontorindretning i Europa og Nordamerika. Koncernens varemærker er repræsenteret i over 25 lande. Datterselskabernes sortiment omfatter mere end 175.000 produkter inden for områderne virksomheds- og lagerindretning, klassiske og designorienterede kontormøbler og tilbehør samt reklamemateriale til såvel detailhandlen som restaurations- og hotelbranchen.

Læs mere

;