Bedste måde at arbejde hjemmefra

Hemmakontor

Flere og flere mennesker har byttet deres daglige arbejdsplads på kontoret ud med at arbejde hjemmefra, og med den nye hverdag kommer nye udfordringer. Hvordan arbejder du effektivt når du ikke er på kontoret, og hvordan får du orden og struktur på dine arbejdsopgaver? Her giver vi dig vores bedste tip til at skabe en bedre arbejdsplads derhjemme.

Behold dine gamle rutiner

Stå op og afslut din arbejdsdag på det sædvanlige tidspunkt – tag ikke dit "arbejde med hjem" og arbejd i flere timer end du plejer. Gør det gerne til en rutine at bevæge dig ved afslutningen af dagen, det skaber energi i kroppen og signaliserer afslutningen på din arbejdsdag på en naturlig måde. Ved at holde sig til sine rutiner og tage regelmæssige pauser, føles det mere naturligt faktisk at arbejde, mens du er hjemme.

Tag det tøj på som du ville have haft på arbejdet

Måske har du en vane med at gå i fritidstøj derhjemme, men det gør det nemt for dig at slappe for meget af og miste dit normale arbejdstempo. Aktivér din hjerne og fortæl den at, "nu er det job, der gælder" ved at klæde dig på samme måde, som du ville, hvis du var på kontoret. Det behøver ikke at være en fin skjorte, men en poloshirt og et par jeans betyder meget for at signalere til dig selv, at det er fokus på arbejdet, der gælder.

Find din plads i hjemmet

Det er vigtigt at finde et sted i hjemmet, der fungerer til at arbejde. Sofaen er behagelig at sidde i, men det er ikke det bedste sted at arbejde. Sofaen er forbundet med afslapning, og det sker let at arbejdet glider over i fritid i stedet. Find et sted i dit hjem, hvor du kan fokusere på dit arbejde, helst uden afbrydelser fra familie eller andre. Ryd op og gør rent på pladsen, så du ikke bliver unødigt distraheret. Hvis hjemmearbejdet foregår i lang tid, bør du bruge en kontorstol til at få en ergonomisk siddestilling. Selvfølgelig er det endnu bedre, hvis du supplerer med en ståmåtte og et højdejusterbart skrivebord, som giver mulighed for forskellige arbejdsstillinger. Det gør en stor forskel i længden!

Hitta din plats

Online møder

Når vi ikke har fysiske møder i samme grad, er vi nødt til at tage dem online i stedet. Overvej hvordan du ser ud i kameraet, og at teknologien fungerer korrekt, og at man kan høre din stemme ordentligt. Hvis du vil afbryde nogen, er du velkommen til at signalere med en håndbevægelse for at fange deres opmærksomhed, nogle gange er der en forsinkelse i lyd og billede, der gør det nemt at tale forbi hinanden. Hvis du vil vise noget og vil dele din skærm, skal du tænke på, at der ikke er noget følsomt på ”pc-skrivebordet”, der er synligt.

Bevæg dig

Ved at bevæge dig skaber du energi i kroppen, hvilket giver dig bedre fokus i løbet af arbejdsdagen. Stå op en gang i timen og stræk ud - det få din blodcirkulation i gang. Hvis du har mulighed for at arbejde ved et hæve sænkebart skrivebord, kan vi anbefale at stå op halvdelen af arbejdsdagen.

Rör på dig

Hold tæt kontakt med dine kolleger

Tag dig tid til at kontakte dine kolleger regelmæssigt. At arbejde hjemme kan være ensomt i det lange løb, ved at holde jævnlig kontakt med dine kolleger får du vigtig social interaktion. Hvis du har et møde med en kollega, skal du sørge for, at mødet har en dagsorden, som alle er enige om. Når du får svar fra dine kolleger via e-mail eller chat, så antag at der er en positiv tanke bag svaret. Det kan let ske, at et kort svar kan opfattes negativt i tekstform.

Tät kontakt med kollegor

Kryds dine opgaver af

Start dagen med at lave en liste over, hvad der skal gøres. Kryds af efter hver afsluttet opgave, og arbejd dig igennem listen, det giver struktur og en dejlig følelse, når du ser, at du har opnået det, du havde til hensigt.

 

Før eller siden vender vi tilbage til vores kontorer og vores arbejdskollegaer igen, men indtil da er det vigtigt, at vi får det bedste ud af situationen.Vi hos Gerdmans har alt hvad du har brug for til et godt hjemmekontor og leverer gratis hvor som helst du ønsker. Bedre arbejdspladser - uanset hvor du er!

 

;