Den rette belysning på kontoret: Hold energien oppe og forbruget nede

belysning

Hvor vigtig er belysningen på kontoret? Meget vigtig. Til dels for at skabe et behageligt lysmiljø, og dels for at kunne holde energien og koncentrationen oppe på arbejdspladsen. Så skru op for lyset, men brug økonomiske lyskilder. LED bruger 85% mindre energi end traditionelle glødepærer.

 

Lokaler og arbejdspladser kan se forskellige ud, men basen er den samme. Undgå for store lysforskelle i et kontorlandskab. Det kan opleves som forstyrrende samt blænde øjet. Tænk gerne på at tilpasse belysningen til den enkelte og miljøet omkring. Nogle gange arbejder du siddende, nogle gange stående, nogle gange i en lounge eller et mødelokale.

 

Den rigtige blanding af lys får dig til at føle dig bedre samt i stand til at præstere hele dagen:

 

• Dagslys: Naturligt lys er grundlaget for lokalets belysning under den lyse del af året og døgnet. Lige så vigtig for arbejdsmiljøet som for menneskers trivsel.

 

• Generel belysning: Armaturer, oftest loftlamper, der giver et diffust lys i hele rummet. Skal være flimmerfrit for at vi kan trives i det.

 

• PunktbelysningGulv- og skrivebordslamper øger koncentrationen. Med arm og hoved kan du rette lyset og reducere refleksioner i computerskærme, eksempelvis.

 

Nogle gange kan det være rart med lidt hjælp. Gerdmans tilbyder gratis indretningshjælp og den rette belysning.

;