Husk dette, når vinteren kommer!

Halka

Når sneen begynder at falde, så stiger risikoen for skrid- og faldulykker. Både ældre og unge kan blive påvirket, hvis uheldet er ude. Hvert år er der mange, som kommer til skade i forbindelse med glatføreulykker. Det gør sig især gældende på fortove, stier og veje.

Derfor er det vigtigt, at du, som ejendomsejer, passer på dit udemiljø på den rette måde ved en grundig snerydning og saltning. Vi hos Gerdmans har alt, hvad du skal bruge for at klare snerydning og afisning denne vinter. Sammen skaber vi bedre arbejdspladser!

Sådan får du effektiv skridsikring

Det er normalt ejendomsejers ansvar, at gangstierne både inden for og uden for grunden er fri for sne samt skridsikre, mens kommunen har ansvaret for de offentlige veje. Derfor er det vigtigt, at du, som ejendomsejer, har de rette midler for at kunne holde orden i og omkring din ejendom.

Truckplog
  1.        Brug en sneplov for at komme af med en masse sne på én gang. Har du en truck, som du allerede bruger i din virksomhed? Med en truckplov eller en sneskær kan du nemt forvandle din truck til en hjælp, når det kommer til snerydning. Brug din truck med sneplov til de store områder og sneskær til de mindre områder.
  2.        Placér sand- og saltkasser strategisk i dit område. Tænk over hvilke områder, som er de mest trafikerede, så skridsikring bliver let og enkelt. Sand- eller saltkassen hjælper dig ikke særlig meget, hvis du skal gå gennem halvdelen af området for at kunne fylde op på sand eller salt. Sørg derfor for at placere dem i forbindelse med de mest trafikere områder, så du altid har let adgang til sand og salt.
  3.        Brug en salt- og sandspreder for hurtig og effektiv spredning. Kender du det? Du tager en skovl og bruger den, når du skal sprede sandet eller saltet. Men du får i stedet store klumper på jorden, hvilket ikke var meningen? Ved at bruge en sand- og saltspreder får du en let og effektiv håndtering, når det er tid til at afise og salte dine stier og gangsteder. Du skal ikke udføre arbejdet manuelt, og du får et jævnt og pænt fordelt lag. Gennem en mere jævn spredning undgår du de unødvendige klumper på jorden, hvilket betyder, at du sparer på unødigt forbrug af sand og salt.
  4.        Glem ikke, at det kan være svært at rydde sne, når sigtbarheden er begrænset samt sneen falder tungt. Det er nemt at beskadige hegn, postkasser eller andre udendørs genstande, der er skjult af sneen. Undgå unødvendige skader ved at markere de områder, hvor snerydningen skal foregå ekstra omhyggeligt ved hjælp af stokke med reflekser.
  5.        Husk på at beskytte den, som skal udføre snerydningen. Det er nemt at komme ud for en faldulykke under arbejdet, fordi man ikke selv tænker på glatføret. Brug gerne pigge på skoene for at få et bedre greb samt tage korte skridt. Pas også på skjulte overflader, hvor sne kan skjule glatte overflader.
Sand

Er du i tvivl om, hvordan du skridsikre på den mest effektive vis?

Vi hos Gerdmans har en bred vifte af produkter, der hjælper dig i din snerydning samt sikrer, at dine fodgængere har sikre gangstier. Har du brug for hjælp og vejledning, så er vi her for dig. Så tøv ikke med at kontakte os for yderligere information. Sammen med dig skaber vi bedre arbejdspladser – og skridsikre vinterunderlag!

 

;