Hvad skal man overveje, når man køber en palleløfter

palleløfter

For at du kan træffe det rigtige valg, når du køber din palleløfter, er det vigtigt at tænke på det miljø, du skal bruge den i. Hvis du skal bruge din palleløfter i et miljø, hvor der er en høj lydstyrke, kan det være gavnligt at se på en variant med en mere støjsvag kørsel under drift for at forbedre arbejdsmiljøet. For meget støj og skramlen forringer hurtigt støjniveauet til det negative i et stort lager.

Hvilken slags hjul skal en palleløfter have?

boggi

For at du skal kunne træffe det rigtige valg af palleløfter, er det vigtigt først og fremmest at se på hvilken type hjul, du får med din palleløfter, og hvilket materiale hjulet er lavet af. De to mest almindelige varianter af hjul er enten single eller boogie, og der er nogle forskelle i, hvordan de forskellige varianter fungerer i praksis. Singlehjul giver dig en stabil palleløfter, der fungerer for de fleste typer virksomheder. Singlehjul giver dig en mindre drejeradius på din palleløfter, hvilket kan gøre det nemmere på trange steder. Med boogiehjul får du et dobbelt sæt hjul foran på lastgaflerne, og denne løsning fungerer bedst til ujævne overflader. Boogiehjul fungerer som klatrehjul, hvilket gør det lettere at køre over ujævne overflader som en dørtærskel eller lignende. Det ene hjul klatrer over ujævnheden før det andet hjul, og letter dermed kørslen over en ujævnhed. Med singlehjul får du et øget slid på hjulet sammenlignet med boogiehjul, da lasten fordeles på flere hjul, hvilket giver mindre punkbelastning og dermed reduceret friktion. Tænk over, hvilket miljø du vil bruge din palleløfter mest for at se, om single eller boogie er bedst for dig.

Hvordan påvirker hjulmaterialet din palleløfter?

Den type materiale, dit hjul er lavet af, påvirker hvordan din palleløfter opfører sig under drift, hvilken belastning det kan håndtere, og hvilken overflade det er bedst egnet til. Oftest er hjulene lavet af enten nylon, polyurethan eller gummi, og de forskellige materialer har forskellige egenskaber, hvilket gør dem mere eller mindre egnede til deres opgave.

 

Et nylonhjul er meget hårdt og holdbart og kan håndtere meget vægt. Med et nylonhjul vil din palleløfter give mere lyd under drift, da det hårde hjul forhindrer det viger og give efter. Nylonhjul fungerer godt på for eksempel et leje med flade og rene overflader og er det bedste valg til håndtering af tunge belastninger.

 

Et polyurethanhjul er et blødere hjul end nylon. Et polyurethanhjul giver dig en blødere og mere støjsvag drift end nylon, hvilket reducerer støjniveauet betydeligt, men tunge belastninger bliver lidt tungere ved håndtering med denne type hjul.

 

Et gummihjul er et meget stille hjul, der fungerer meget som et polyurethanhjul. Et gummihjul har dog den fordel, at det giver bedre greb på glatte eller våde gulve og er et fremragende valg i et miljø, hvor våde forhold kan forekomme oftest som i kølerum eller lignende.

material

Hvad betyder Quicklift-funktionen for palleløftere?

Quicklift-funktionen betyder, at du som bruger ikke behøver at lave så mange pumpeslag for at løfte lasten sammenlignet med en traditionel palleløfter. Quicklift er en vigtig funktion at have på din palleløfter, når du arbejder i et miljø med en stor mængde materialehåndtering dagligt, da du hver gang kan reducere indsatsen, så sparer du tid, penge og energi. Med Quicklift er der normalt kun brug for 4-5 pumpeslag for at nå maksimal højde sammenlignet med en traditionel palleløfter, der kan tage 10-12 pumpeslag for at opnå det samme niveau. Med andre ord halverer du den håndteringstid, det tager at få en palle op og få den i gang, hvilket betyder sparet tid, hvis man tæller det sammen på X antal paller om dagen. Gennem dine tidsbesparelser sparer du penge, da du kan håndtere dine paller hurtigere, samt sparer energi i form af den arbejdsbyrde, du skal udføre.

Hvilken længde er mest almindelige på gaflerne?

Afhængigt af hvilken type paller du håndterer i din daglige materialehåndtering, er der forskellige længder af gafler til din palleløfter, der fungerer godt eller bedre. En standard EUR palle måler LxB 1200x800 mm, hvilket betyder, at den mest almindelige længde af en palleløfters gafler er 1140 mm. Med en gaffellængde på 1140 mm kan du nemt håndtere en palle på 1200 mm i længden, uden at gaflerne stikker ud på den anden side (hvilket kunne have forårsaget problemer), samt håndtere den fra den lange side, uden at dine hjul ender over en mede. Hvis du håndterer halve paller i din materialehåndtering, kan en palleløfter med kortere gafler være en god løsning. Med en kortere gaffellængde får du en reduceret drejeradius, hvilket kan være gavnligt i trange rum eller lignende. Til håndtering af halvpaller er gaffellængde på 800 mm eller 910 mm mest almindelig. Der er andre typer af gaffellængder, men dimensionerne der er nævnt her, er de mest almindelige gaffellængder på nuværende tidspunkt.

 

Ved at tænke på det miljø, hvor du vil bruge din nye palleløfter, og hvilke funktioner og hjul din palleløfter kan have brug for, kan du nemt finde ud af, hvilken type palleløfter der er bedst for dig og din virksomhed. Vi har en bredt udvalg af palleløftere fra kendte svenske producenter og har mulighed for at udvikle specialløsninger, hvis det er nødvendigt. Sammen skaber vi bedre arbejdspladser!

 

;