Hvordan man undgår at tage skidtet med ind!

Carpet

Din indgang skaber det første indtryk, dine besøgende får fra din virksomhed. Udenfor gør årstiderne sit til at der er mange former for skidt. Derfor er det vigtigt at have gennemtænkt, hvilke forskellige typer tæpper du har i forhallen, så du kan undgå, at grus og vand trækkes unødigt ind. Her er vores tips til, hvordan man får en stilfuld og pæn indgang ved hjælp af skrabemåtter, aftørringsmåtter og indgangsmåtter!

Opret zoner til snavs

For at få den bedst mulige løsning med dine tæpper, er tippet at skabe tre zoner til at fange snavs og slud. Sådan gør du for at få den bedste løsning:

1. Skrabezone

Du starter altid med en skrabezone, og den er placeret uden for bygningen. Din skrabezone er der til at fjerne det groveste snavs, før det trækkes ind ad indgangsdøren. Ting som småsten under skoen, pakket sne eller lignende skal skrabes effektivt af i denne zone. En skrabemåtte, som f.eks. Turf vil være en effektiv løsning til denne zone. Da det er her, det groveste snavs fjernes, er det vigtigt at udskifte skrabemåtten, når den begynder at blive slidt eller nedtrampet, så opretholder du zonens effektivitet.

2. Tørrezone

Direkte i forlængelse af din skrabezone kommer din tørrezone. Formålet med tørrezonen er at fange væske fra skoene, inden den trækkes ind i indgangen, men også nogle af de mindre partikler, der stadig kan være på skoene efter skrabezonen. Her er det smart, at måtten er lang nok til et par trin, så der er tid til at absorbere væsken. Hvis du har problemer med for meget vand, i tørrezonen, skal du kontrollere, at din aftørringsmåtte er lang nok! Du kan med fordel bruge en kombimåtte i denne zone. En kombimåtte fungerer både som en aftørringsmåtte og en skrabemåtte. Den har små plasticspidser der skraber skoene, kombineret med en god sugeevne.

3. Trafikzone

Det sidste trin i dit tretrinssystem er trafikzonen, der er designet til at fange langt det mest finkornede snavs såvel som det sidste væske, der kan være tilbage på skoen. Her kan du med fordel bruge en tørremåtte som Sun. Denne tørremåtte er lavet af hurtigtørrende fibre, som gør det tørt hurtigt.


For at din indgang kan fungere så optimalt som muligt, er det vigtigt, at du udvider dine zoner langt nok til at give dem tid nok til at arbejde. Med tiden tænker vi på, hvor mange skridt det tager, før du kommer ud på gulvet. Hvis du bemærker, at det er vådt, eller snavs og grus ophobes på gulvet udenfor i dine tæpper, kan det være nødvendigt at udvide dem et par meter, så besøgende tager nok skridt på gulvtæppet for at det fungerer korrekt. Ved at følge vores tre tips til, hvordan du bygger dine zoner, får du en stilfuld og pæn indgang på en nem måde!


Vi har flere forskellige typer aftørringsmåtter, skrabemåtter og indgangsmåtter i vores sortiment og har mulighed for at få andre varianter og størrelser fra vores producenter. Sørg for at skabe en stilfuld og pæn indgang med tæpper fra os!