<

Menu

Skrivebordslamper & Kontorlamper

Læs mere

Altid fragtfrit
og 7 års garanti
– helt enkelt

per side
Visning
Arkitektlampe LED Halland
Klassisk design - moderne teknologi!
  • 3-ledet arm
  • Tænd/sluk knap
  • Varmhvidt lys
Luplampe LED Norrbotten, hvid
Fri Fragt & 7 års Garanti!
  • Til præcisionsarbejde
  • 3-ledet arm
  • Med bordfod og skruebeslag
Lysarmaturer med LED til kontor Akersund
 varianter
Spar penge med LED!
  • Monteres i loftet
  • Med wire, ledning og eurostik
Lysarmaturer med LED til kontor Lappland
Spar penge med LED!
  • Monteres i loftet
  • Med wire, ledning og eurostik

Skrivebordslamper & Kontorlamper

Ret skrivebordsbelysning til den fleksible arbejdsplads

At have et hæve/sænkebord er næsten standard på de fleste danske arbejdspladser i dag, og det spiller ind når man skal vælge skrivebordsbelysning, skrivebordslampe eller kontorarmatur. Sidder kontorarmaturerne for lavt laver man skygger på sit skrivebord når man står op, som ikke er synlige når man sætter sig ned. Her vil en skrivebordslampe være en god løsning, da en skrivebordslampe følger med, når bordet hæves eller sænkes. Med en skrivebordslampe får du altid lys i den rigtige højde, uanset om du står op eller sidder ned. En skrivebordslampe fungerer udmærket som læselampe, til de papirer man arbejder med i løbet af dagen.

Så kan man ikke have en god almenbelysning på kontoret for at undgå problemet? Typisk er det ikke så enkelt, for vi er alle forskellige som individer, hvilket gør at behovet for belysning varierer fra person til person. Arbejdstilsynet har også udarbejdet nogle krav til hvordan skrivebordsbelysningen skal være på en arbejdsplads:

Det moderne kontor med sit fleksible miljø, stiller derfor helt nye krav til lyset, som en del af arbejdsmiljøet. Hvis man placerer en skrivebordslampe på hvert enkelt skrivebord, så får hver enkel medarbejder muligheden for den korrekte ergonomiske belysning. Med en skrivebordslampe har man også muligheden for at dæmpe den almene belysning på kontoret, hvilket gør at man sparer penge på den lange bane. Det er vigtigt at tænke på, at når man hæver sit bord, så er der en risiko for at ens skrivebordslampe kan blænde ens kollegaer, så man bør derfor bruge skrivebordslamper som er godt afblændede, og som ikke skaber lysreflekser.

Hvordan indstiller du din skrivebordslampe korrekt?

At indstille sin skrivebordslampe burde vel ikke være noget problem eller hvad? Det er vel bare at placere den på skrivebordet? Men nej – så simpelt er det ikke. Man bør altid overveje følgende: Har du en skrivebordslampe med asymmetrisk lys, så skal din skrivebordslampe være direkte over det du vil belyse. Med et asymmetrisk lys, så spredes lyset bedre, hvilket gør at du kan placere din skrivebordslampe længere væk. Vælger man en skrivebordslampe med symmetrisk lys, får man en god punktmarkering, som passer godt til detaljeorienterede arbejdsopgaver. Er du højrehåndet skal du placere din skrivebordslampe til venstre for dig, og vice versa. Således undgår du at skygge for det du læser med din arm, da lyset falder fra den modsatte side (Hvilket er godt når du læser og skriver). Placer også din skrivebordslampe under øjenhøjde, således at du undgår at blænde dig selv.

Hvordan finder du ud af, om du har den rigtige belysning på din arbejdsplads?

Tag et kritisk blik på din skrivebordsbelysning, da dette ofte giver et godt indblik i hvordan arbejdsbelysningen kan forbedres og du derigennem opnår et endnu bedre arbejdsmiljø. Desuden kan du også med fordel gøre følgende:

Sæt dig i din kontorstol, og se på dine omgivelser med et kritisk blik. Er der noget som blænder dig? Findes der refleksioner? Har du direkte sollys ind i skærmen?

Tag din hånd, og skyg for dine øjne med håndfladen, og se om det gør nogen forskel? Du kan teste dette ved at have din hånd over øjnene og på siderne, idet alt lys ikke behøver at komme ovenfra.

Hvis du føler en forskel, og bemærker du at lyset føles bedre, så har du sandsynligvis et problem med blændende lys. Forsøg at finde årsagen til det blændende lys, og tænk over hvordan du kan undgå dette problem.

Ved at arbejde aktivt med lyset på din arbejdsplads, har du også muligheden for positivt at forbedre dit arbejdsmiljø.

Har du spørgsmål vedrørende skrivebordslamper eller kontorlamper?

Er du usikker med hensyn til hvilken skrivebordsbelysning du skal vælge? Tøv ikke med at kontakte os på Gerdmans, på telefon, chat eller mail. Vi hjælper dig hellere end gerne. Hos os får du altid 7 års garanti og fri fragt, uanset hvad du køber. Desuden giver vi 30 dages returret på alle køb og sender det meste inden for 24 timer.

Fandt du ikke det du søgte efter? Så ring os og tal med en af vores servicemedarbejdere. Vi har muligvis andre alternativer som ikke vises på hjemmesiden. Det er bare at spørge!