På tide at sikre arbejdspladsen for alle dem, der er på vej tillbage!

Trygga

For alle dem, der har siddet i sikkerhed derhjemme og arbejdet i en lang periode, kan angsten for pandemien nemt stige kraftigt, når det er tid at vende tilbage til arbejdspladsen igen. Det er derfor vigtigt, at arbejdsgiveren stepper op og tager ansvaret for at bekæmpe en evt. smitterisiko, så alle medarbejdere er bekendt med de fornødne retningslinjer og kan føle sig trygge

Kommunikation, deltagelse og individuelt ansvar

Det er vigtigt at være i stand til at holde afstanden til hinanden for at undgå en mulig smittespredning. Derfor er I nødt til grundigt at gennemgå jeres rutiner, processer, indretninger etc. Indkald evt. først til et digitalt møde, hvor du, som den ansvarlige, tydeligt informerer om den aktuelle situation og om hvilke tiltag der planlægges gennemført. For at involvere og engagere alle, er det vigtigt at diskutere hvordan disse tiltag kan iværksættes bedst muligt. Intet fungerer, medmindre alle er enige om at tage ansvar for at følge de vedtagne restriktioner. Husk at tage hensyn til alles forskelligheder. Risikobilledet og frygten kan udmønte sig yderst forskelligt! Arbejdsgiverens rolle er at skabe de rette betingelser for at alt kommer til at fungere trygt og sikkert, når reglerne skal til at føres ud i virkeligheden.

Distansjobb

Bevar en positiv indstilling til at arbejde hjemmefra

Det er bedre at arbejde hjemmefra, selv med de mindste forkølelsessymptomer. Opstil evt. regler for hvor mange symptomfrie dage der bør gå, før du igen vender tilbage til arbejdet rent fysisk. Sørg f.eks. for at ikke alle vender tilbage samtidigt. Iværksæt tydelige hygiejnerutiner. Vask altid hænderne når du ankommer til jobbet, før frokost, inden kaffepausen samt et par ekstra gange herudover hver eneste dag. Dette gælder naturligvis også efter hvert toiletbesøg i løbet af dagen. Brug pedalspande og sørg for at der alltid er rigeligt med sæbe, håndsprit og papirhåndklåder på lager. Sørg for sikker afstand. Møblér om, opstil skærmvægge og ophæng beskyttelsesskærme til dem der betjener eksterne kontakter. Angiv tydeligt hvor tæt man må være ved hjælp af markeringer på gulvet og på de enkelte arbejdsstationer. Bestem jer for, hvor mange der må sidde i det samme mødelokale. Skemalæg frokost- og kaffepauser, så der ikke er for mange i køkkenet ad gangen. Investér i grundig rengøring. Sørg for at fælles overflader, typisk mikroovn, køleskab, kaffemaskine, dørhåndtag, alarmbokse, elevatorknapper, kontakter og tastaturer rengøres hyppigt og desinficeres regelmæssigt. Iværksæt en rengøringsplan der viser, hvornår rengøringen sidst blev udført.

Digital

Få udviklet den digitale mødeform

Regn med at det nok også langt ind i efteråret vil blive vanskeligt at foretage forretningsrejser. Hvordan forbedrer og udvikler I så bedst de digitale møder? Skæv evt. til hvad andre gør, da der fødes rigtig mange gode ideer netop nu. Hold kommunikationen i live. Hold kontakten med dem, der arbejder hjemmefra, så de føler sig involverede. Afstem jævnligt opgaverne og lad alle give deres mening til kende, hvis de syntes at noget skal ændres. Ingen må føle sig utrygge eller usikre, når de er på arbejde. Mindsk smitterisikoen. Gerdmans tilbyder et bredt udvalg af produkter, der kan hjælpe med at forhindre smittespredningen. Alt lige fra håndsprit, sæbe og mundbind til markeringtape og hostebeskyttelsesafskærmning. Vi har også mange tips og gode råd og vi ønsker virkeligt at kunne hjælpe dig med at skabe en bedre, tryggere og mere sikker arbejdsplads. Tøv ikke med at kontakte os, så vi sammen kan finde den bedste løsning til netop din arbejdsplads!  

;