Sådan arbejder vi hjemmefra under Corona

Teams

Har du også arbejdet mere end normalt eller endda på fuld tid hjemmefra i det forløbne år? Corona ændrede vores hverdag drastisk, og mange af os havde en ændret arbejdssituation. Vi var simpelthen nødt til at flytte hjem og oprette hjemmekontorer for at begynde at arbejde eksternt. Vi bad nogle af vores kolleger om at dele deres personlige erfaringer med at arbejde hjemmefra, læs mere om deres oplevelser og tage del i de bedste tips omkring hjemmekontorer!

Vores kollegers tanker om at arbejde hjemmefra

Arbejde hjemmefra sparer tid og koncentration forbedres

"Der er både fordele og ulemper ved at arbejde eksternt. Jeg sparer meget tid, når turen til og fra arbejde om morgenen og aftenen mangler. Mit team sidder normalt i forskellige lande, så i den forstand er arbejdet fortsat på samme måde som før, fordi vi alligevel plejede at kommunikere mest digitalt. Men jeg savner mine kolleger på det finske kontor."

Marianne Slotte, Digital Specialist, Finland

 

"At arbejde hjemmefra har både positive og negative aspekter. Hjemmet er stille og roligt, hvilket gør det lettere at koncentrere sig, og jeg sparer også meget tid på rejsen til og fra arbejde. Samtidig foregår al kommunikation med kolleger digitalt, hvilket nogle gange er lidt besværligt. I hverdagen mangler samtalerne ved kaffemaskinen, ved en kollegas skrivebord og alle de spontane møder på kontoret!"

Eeva Helgeland, Digital Specialist, Norge

 

At have en rutine er vigtigt, selvom det muligvis skal ændres.

"At arbejde eksternt krævede i første omgang en masse ændringer i mine rutiner, men det føles godt bagefter."

Irene Stendevad, Salg, Danmark

 

"For mig har det været vigtigt at opretholde min daglige rutine. Gøre dig klar om morgenen på den sædvanlige måde, og få så styr på dagens arbejde!"

Jennie Svensson, Reklamationer, Sverige

Eeva

"Jeg står op og kæder mig på som jeg plejer, som når jeg går på kontoret, jeg vil gerne føle mig frisk på mit hjemmekontor på samme måde som normalt. På mine børns værelser har jeg indrettet med skrivebord, kontorstol og god belysning. Jeg tager kaffepauser og frokost på samme tidspunkter, som jeg plejer på kontoret."

Eeva Helgeland, Digital Specialist, Norge

 

At arbejde hjemmefra giver plads til effektivitet og fokus på opgaven.

"Effektiviteten øges, når man udelukkende kan fokusere på arbejde. Der er ingen kolleger at tale med hele dagen, der kan forstyrre koncentrationen."

Jennie Svensson, Reklamationer, Sverige

 

"Det bedste er, at presset om morgenen er faldet. Derudover kan jeg koncentrere mig bedre i løbet af dagen."

Eeva Helgeland, Digital Specialist, Norge

 

Ergonomien er vigtig.

"Min ryg gjorde hurtigt ondt, da vi skulle arbejde hjemme i marts 2020. Det var der, jeg indså, hvor vigtig en ergonomisk arbejdsplads er. Jeg sidder i en justerbar kontorstol Orion og har et almindeligt skrivebord som arbejdsplads. God belysning er også vigtig på de mørke dage!"

Eeva Helgeland, Digital Specialist, Norge

 

"Jeg har taget en god, justerbar kontorstol med hjem, og jeg arbejder ved et højdejusterbart skrivebord. Det er virkelig vigtigt, at hjemmekontoret er ergonomisk, fordi du tilbringer så mange timer om dagen foran computeren."

Irene Stendevad, Salg, Danmark

Marianne

"Jeg har et højdejusterbart skrivebord, en VLUV-siddebold, en ergonomisk kontorstol og en stor skærm. Jeg tror, at variationen i arbejdsstillinger i løbet af dagen er vigtig, hvorfor et højdejusterbart skrivebord er et absolut must! Jeg forsøger også at huske at holde pauser i løbet af dagen, hvor jeg bevæger mig og varmer op for at få blodcirkulationen i gang."

Marianne Slotte, Digital Specialist, Finland

 

Vores vigtigste arbejdsredskaber på hjemmekontoret

"Et ergonomisk skrivebord og en justerbar kontorstol, jeg kan tilpasse så jeg sidder godt. Og selvfølgelig min computer!"

Irene Stendevad, Salg, Danmark

 

"Min computer, min mobiltelefon og muligheden for at chatte med mine kolleger gennem Teams!"

Jennie Svensson, Reklamationer, Sverige

 

"Kaffe, kaffe og kaffe! Nej, spøg til side, kaffe er vigtigt, men det er endnu vigtigere at have en ergonomisk kontorstol, to store computerskærme jeg kan arbejde med og Teams tilsluttet!"

Eeva Helgeland, Digital Specialist, Norge

 

"Jeg kunne ikke undvære en god espresso! Det har også været super vigtigt at have et ergonomisk skrivebord og daglig kontakt med mine kolleger gennem Teams."

Marianne Slotte, Digital Specialist, Finland

 

Vores kollegers tips til at arbejde hjemme

"Hold kontakten med dine kolleger via digitale kanaler, f.eks. chat, videoopkald eller lignende. Book en fælles kaffepause fra tid til anden, der gøres online for muligheden for en mere personlig kontakt mellem kolleger."

Marianne Slotte, Digital Specialist, Finland

 

"Sørg for at tage pauser, bevæg dig og gå væk fra skærmen. Det glemmer du ofte, når du er fordybet i dit arbejde."

Irene Stendevad, Salg, Danmark

 

"Prøv at få mest muligt ud af dit hjemmekontor. Tænk på ergonomien, du kan gøre mere, når du har en god ergonomisk kontorstol, du sidder på, eller et højdejusterbart skrivebord at arbejde ved. Husk at holde pauser!"

Eeva Helgeland, Digital Specialist, Norge

Her er vores top 5 tips til dit hjemmekontor

  1. Hvis du har plads til et robust skrivebord, er du velkommen til at vælge et højdejusterbart skrivebord. Du kan nemt variere din arbejdsstilling i løbet af dagen, hvilket giver dig mere energi. Højdejusterbare skriveborde fås også i mindre varianter til de hjemmekontorer, hvor der er en mindre plads.
  2. Har du ikke plads til dit eget skrivebord og skal du bruge dit spisebord? Sørg for, at du har en ergonomisk siddeløsning i form af en robust kontorstol.
  3. En aktiv siddestilling reducerer spændingen i dine muskler, øger bevægelse i kroppen og styrker dine muskler. En siddebold kan være en fremragende løsning derhjemme!
  4. Husk at tage pauser! Indstil en påmindelse på din telefon, så du tager gode pauser i løbet af arbejdsdagen og ikke glemmer dig selv på arbejdet.
  5. Hav det sjovt på arbejdet med dine kolleger! Bare fordi du arbejder hjemmefra, betyder det ikke, at du skal være væk fra dine kolleger. Tag dig tid til at socialisere gennem Teams eller andre digitale tjenester, så vil det ikke være så ensomt at arbejde hjemmefra!

 

 _________________________________________

 

;