Sådan forbedrer du lydmiljøet

Træt af støj og forstyrrelser på kontoret? Lyd er som vand – den trænger ind gennem selv de mindste sprækker. Heldigvis er der en del forskellige løsninger til at dæmpe støjen på kontoret - alt lige fra at indrette med blødere materialer, til at dæmpe med lydabsorbenter i form af skærmvægge og/eller bordskærme.

 

Et dårligt lydmiljø er desværre et almindeligt problem, ikke mindst på mange storrumskontorer. Selv de mindste forstyrrelser kan virke stressende, bryde koncentrationen og forstyrre præstationsevnen. Her får du nogle nyttige tips til en effektiv støjdæmpning på kontoret: 

- Tekstiler, som fx gardiner, forhæng eller tæpper, hjælper med at dæmpe støjniveauet – jo flere tekstiler, jo bedre. Tekstiler hjælper med at sprede lyden og hindrer at den reflekteres som støj i lokalet.

 

- Polstrede møbler, såsom en velpolstret kontorstol eller en blød loungesofa, kan være værd at overveje, hvis der er få tekstiler i lokalet.

 

- Bogreoler med lukket opbevaring kan se pæne og strømlinede ud, men døre og låger reflekterer lyd og kan skabe en irriterende efterklang. I stedet bør du vælge åbne reoler fyldt med bøger og ringbind, da det mærkbart reducerer støjen.

 

- Planter renser luften og gør din arbejdsplads sundere, men de virker også som en helt naturlig støjdæmper der giver en god diffusion

 

- Lydløse mobiltelefoner og støjsvage computere betyder at du ikke behøver at blive forstyrret af blæserstøj eller distraherende lydsignaler, såsom sms eller push notifikationer. Tænk på dine kolleger og sæt din telefon på lydløs!

 

- Filtpuder reducerer ridsestøj fra stoleben og gør at stolen glider meget lettere. Husk jævnligt at udskifte slidte filtpuder. Derved skåner du både gulvet og ørerne.

 

- Bordskærme og skærmvægge med lydabsorberende fyld indgår i en effektiv støjdæmpning på kontoret. Derudover giver de dig mulighed for at arbejde langt mere uforstyrret og afskærmet fra hvad der ellers sker i rummet. Sørg for, at skærmen er så høj at man ikke kan tale hen over den. Kan man det, hjælper den nemlig mindre.

 

- Opslagstavler med en blød overflade af fx tekstil eller kork tjener to formål. Dels dæmper de væggenes lydrefleksioner og er samtidigt helt ideelle til informationsformidling og to-do lister.

 

- Vægabsorbenter diffuserer lyden og ”opsuger” den, og kan være et ret flot indslag i indretningen. Prøv at kombinere flere forskellige farver og former og løft derved en bar væg til nye højder!

 

;