Start det nye år rigtigt op!

”New Year, New Me” er en talemåde der ofte anvendes i begyndelsen af året. Men hvorfor udelukkende begrænse sig til det personlige plan? Jobbet kan jo også have behov for en ny, frisk start! Her får du et par nyttige tips til lidt nytænkning i 2019, så du også på din arbejdsplads kan opnå en god start på det nye år!

Skru op for farverne på kontoret

Nordens foretrukne farve på kontoret har længe været farven hvid. Friske farver har i årtier glimret ved deres fravær. At male en væg koster ikke meget. Og når først penslen er fremme, går det også hurtigt. Resultatet kan aflæses med det samme og løfter stemingen på kontoret til nye højder!  At male en væg i en farve som indgår i firmaets grafiske profil, kan nemt være med til at øge fællesskabsfølelsen og samhørigheden betragteligt. En anden effektiv måde at sætte farve på hverdagen er at farvekoordinere møbler med andre tekstiler og malede overflader. Vær modig og erstat de traditionelle sorte kontorstole med stole i farver. Tænk på et sammenhængende kontor med stole i den samme farve eller i et mylder af nuancer fra den samme farveskala. I 2019 har vi her hos Gerdmans fremtaget en lang række stole med den samme stofstruktur i farver som passer ideelt til hinanden. Spring ud i at tilføre ny energi til en ellers træt og trist indretning!

 

Mere tekstil på kontoret

Uanset hvor pæn, luftig og farveglad din arbejdsplads fremstår, kan man kommet til at stå tilbage med et alvorligt problem, nemlig lydniveauet. Er lydniveauet for højt, kan dette forstyrre selv den bedste arbejdsdag for både dig og dine kolleger. En god løsning på problemet er at anvende flere tekstiler i indretningen helt generelt. Stof og tekstiler bløder lydbilledet op og skaber en rar følelse på kontoret. Lyden diffuseres og man fjerner eller dæmper et evt. ekko i lokalet.  Når tiden er inde til en ny indretning af kontoret, bør man tænke over samspillet i hele indretningen. Tænk over farvekoordineringen af møblerne, væggene, gardinerne, tæpperne med mere. På den måde opnår man en god miljømæssig sammenhæng og får opbygget en masse mere positiv energi i løbet af arbejdsdagen.  

 

Skab et rum i rummet

En hurtig og nem ændring på kontoret kan opnås ved at skabe "et rum i rummet", stedet, der giver en følelse af ro og koncentration, et helle i hverdagen, til de små spontane møder med ens nære kolleger. Et hyggeligt sted til lidt afslapning og en produktiv kaffepause. Mange vil mene at sådan et rum er en unødig luksus, men den energi sådan et sted kan give, er i høj grad investeringen værd. En arbejdsplads, hvor personalet føler sig godt tilpas skaber en trivsel som kan aflæses direkte.

 

Gør rent og ryd op

Start det nye år med et rengjort kontor! Beskidte bogreoler og skriveborde er ikke noget der virker for nogen. Det ødelægger din koncentration og risikerer at gøre dig stresset. Organisér dine bogreoler, ved at farvekoordinere ringbindene eller anbring lidt personlige ting og sager ind i mellem. En pæn og ren arbejdsplads gør at man trives og har det godt på jobbet. 

 

Husk at fejre det du har opnået i 2018

Udarbejd ikke bare en ”to-do-liste” for 2019, men tænk også lige på hvad du har opnået i det forgangne år. Måske føler du ikke det er noget særligt. Men det kan alligevel være en god idé at reflektere lidt over. Fremhæv de positive ting og særlige arbejdsopgaver fra året der gik. Vær stolt af hvad du har gjort godt i 2018, så 2019 har de bedste forudsætninger for at kunne fortsætte i den helt samme ånd.

;