Trends fra Stockholm Furniture og Light Fair 2020

Furniture Fair 2020

Nu er Stockholm Furniture & Light Fair messen 2020 løbet af stablen, og Gerdmans var naturligvis på besøg med henblik på at aflæse de nyeste trends samt opdyrke og udvikle endnu flere nye og spændende samarbejdskonstellationer. Det har været intense dage med mange stærke og positive indtryk. Her giver vi vores syn på de mest inspirerende trends fra messen.

Enviroment

Messens stærkeste fokus var uden tvivl på miljøet og møbelindustriens bæredygtighedstænkning. På udstillerlisten var en vifte af virksomheder med en klar og tydelig miljøprofil, og flere af messens forelæsere talte om innovationer indenfor bæredygtighed. I dag ønsker flere og flere mennesker at tage gode miljøvalg, og det er meget tydeligt, at bæredygtige løsninger udgør en vindende faktor, som tiltrækker sig en større og større interesse. 

Colors

Årets farvepalet følger i mangt og meget sidste års jordagtige og naturlige nuancer med elementer af grønt, ravfarvet og gult. De naturlige farver suppleres med en mættet pistache, terrakotta og pulver rosa, der alle kunne ses som vægfarver på flere af standene. Årets bobler er blå, der optrådte som en accentfarve på både tæpper, tekstiler og møbler. Man kan dog i år også fornemme en tendens med lidt mere dristige, stærke farver, hvor man ikke er bange for store farverige overflader. 

Shape

Selv formsproget går også over i det lidt mere dristige og legende. Helt grundlæggende er det dog stadigvæk de stille og rolige afrundede organiske former og glatte, rene overflader, der dominerer billedet krydret med indslag af leg.

De lyse træsorter, der de sidste år har opnået stor popularitet, får nu også selskab af mørkere trædetaljer. Mangemøblerblander sort, lyst og mørkttræ. 

Room-in-Room

Hjemmet og kontoret fortsætter med at nærme sig hinanden, og mange af messens budskaber drejede sig om emner som "Hvor meget kommer morgendagens kontorlokaler til at fylde?" & "Hvorfor skal man være på et kontor, når alt befinder sig i skyen ...". Fremtidens kontor udvikler sig henimod en større lydhørhed for det enkelte individs behov og man skaber ”rum i rummet” i de større åbne kontorområder. På arbejdspladsen har alle personer forskellige behov i løbet af dagen. Ved at opdele miljøer ved hjælp af interiør, belysning, lyd, lys, farve og planter, kan man skabe zoner, som tilgodeser behovet for ro og fred, inspiration, samarbejde og innovation.

;