Vores guide til omklædningsrum

omklædningsskabe

Et omklædningsskab er oftest det første der møder medarbejderne, når de møder ind om morgenen, og den sidste ting de ser, inden de forlader deres arbejdsplads. Det er med andre ord ekstra vigtigt for medarbejdertilfredsheden at have et pænt og rydeligt omklædningsrum med moderne omklædningsskabe, for hvem har lyst til at starte og afslutte dagen, med et omklædningsskab, som ikke slår til? Hos Gerdmans har vi sammensat en lille guide, som kan hjælpe dig med at vælge dit næste omklædningsskab. Denne indeholder alt du behøver tænke på, for at opnå det bedst mulige omklædningsrum på arbejdspladsen. 

 

Det første du bør overveje, er det miljø dit nye omklædningsskab skal være i. I et beskidt og industrielt miljø, kan en bedre ventilation end normalt anbefalet være nødvendig, for at garderobeskabene fungerer tilfredsstillende. Omklædningsskabene leveres med en passiv selvventilation, men vi har også modeller, hvor du har mulighed for at tilslutte mekanisk ventilation. Med mekanisk ventilation menes der, at du forbinder en aktiv ventilationstromle til garderobeskabene, hvilket øger ventilationen inde i skabet, så du hurtigere slipper af med eventuelle lugtgener. Denne løsning er almindelig i brancher, hvor der eksempelvis arbejdes med svejsning, eller for eksempel på en brandstation. 

Hvad er så forskellen på et omklædningsskab lavet af metal frem for træ? 

Fordelen ved et klædeskab lavet af metal er, at du får et holdbart omklædningsskab, der har en længere levetid sammenlignet med et klædeskab af træ. Et omklædningsskab lavet af metal tåler også bedre fugtigt tøj, og du behøver ikke at bekymre dig om at fugten optages i træet. 

 

Et omklædningsskab i træ giver et mere naturligt udseende, og det har også den fordel, at det ikke larmer ligeså meget som et omklædningsskab i metal, når det åbnes og lukkes, hvilket er med til at holde støjen i omklædningsrummet nede. 

 

I mange af vores omklædningsskabe af metal, er der også mulighed for at vælge en trædør, således at du opnår det bedste fra begge verdener! 

understel

Forskelle og fordele ved forskellige typer af skabskabinetter. 

De fleste omklædningsskabe findes med 3 forskellige slags understel, nemlig: sokkel benstel eller bænkestativ. Vælger man en sokkel, er det lettere for rengøringen at gøre rent i omklædningsrummet, da de ikke skal ind under garderobeskabene. 

 

Med et benstel får du omklædningsskabet op i højden, hvilket gør adgangen til tingene i skabet lettere. Du får her også mulighed for at placere f.eks. sko under skabet, hvilket kan være praktisk, såfremt man har brug for skiftesko. 

 

Med et bænkestativ, undgår du behovet for en separat omklædningsbænk i rummet, som blot optager plads, og du optimerer derved omklædningsrummet, så det kan rumme flere mennesker af gangen. Det er nemlig vigtigt at kunne sidde ned og klæde om, så hvis du ikke vælger et omklædningsskab med indbygget siddebænk, så anbefaler vi altid at have mindst en omklædningsbænk i rummet. 

omklædningsrummet

Hvordan løser man udfordringen med begrænset plads i omklædningsrummet? 

Hvis pladsen i omklædningsrummet er trang, men der er stort behov for skabe til personalet, så er det værd at overveje, om ikke at Z-skabene vil være løsningen. Et Z-skab er en type omklædningsskab, hvor du får 2 døre på samme flade som en normal dør, hvor den ene halvdel af døren er bredere, og den anden halvdel smallere. Det betyder at du i et Z-skab nemt kan få et par sko ind i den bredere del, og tøj i den smalle del. Med andre ord, så får du dobbelt så meget plads til personalet, på den samme plads, som med almindelige skabe! Det er det vi kalder pladsoptimering. 

Divider

Ved at overveje hvilken omklædningsløsning, der passer bedst til din arbejdsplads, får du muligheden for at indrette omklædningsfaciliteter, der giver alle medarbejderne de bedst mulige forudsætninger for en rigtig god arbejdsdag! Hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til hvorledes du bedst kommer i mål med et omklædningsrum der passer bedst til netop din arbejdsplads, så er du altid meget velkommen til at kontakte os på Gerdmans. Sammen bygger vi bedre arbejdsplader!

 

;