Sådan vælger du det rigtige skrivebord

Ved at tænke ergonomisk omkring arbejdsoverfladerne på jobbet skaber du betingelserne for et godt arbejdsmiljø. Sidder du stille hele dagen lang, mister du en masse energi. Desuden sænkes dit arbejdstempo, dit fokus og din koncentration.  Det er derfor vigtigt at have et alternativ til de lange siddeperioder. Med et hæve sænke skrivebord kan du nemt varierer din arbejdsstilling, skabe bevægelse og energi, samtidigt med at du arbejder! Dit skrivebord bliver det værktøj, der giver dig og din krop den helt rigtige arbejdsstilling og forbedrer dit arbejdsmiljø. Vi har udarbejdet en guide der hjælper dig med at vælge det helt rigtige skrivebord, med alt hvad du har brug for at vide!

 Rigtige skrivebordIndretning af et helt nyt kontor er normalt et stort projekt, da du naturligvis ønsker, at alle på din arbejdsplads skal være tilfredse, hvilket ikke altid er en let opgave at løse. En af de vigtigste brikker er at vælge det helt rigtige skrivebord at sidde ved. Arbejdspladsen skal være funktionel, ergonomisk og helst give mulighed for at variere arbejdsstillingen løbende samt naturligvis bibeholde et attraktivt design. Der stilles høje krav til skrivebordets kvalitet og funktion, da det anvendes dagligt. Et skrivebord skal også have plads nok til computer, skærm og anden opbevaring af de ting, der er nødvendige for dig i løbet af arbejdsdagen. 

 

For at undgå problemer med et for stort eller for småt skrivebord, er det godt at måle det område op, hvor det skal stå. Et hjørneskrivebord er smart, når du ønsker at maksimerer din plads, men sørg for også at tjekke, om du har plads nok i dybden til denne løsning. Overvej nøje hvilket behov dit skrivebord skal dække på din arbejdsplads, hvordan har du tænkt det skal anvendes? Skal du bruge det hele dagen, kan det være værd at overveje et hæve sænke skrivebord, som giver dig muligheden for at variere din arbejdsstilling i løbet af din arbejdsdag. Hvis skrivebordet kun skal bruges ind i mellem, kan det være tilstrækkeligt med et helt almindeligt fast skrivebord. Uanset hvilken løsning du vælger, skal du sørge for, at den er skræddersyet til de opgaver, du har brug for at kunne udføre på dit skrivebord.

skrivebord

Det er vigtigt at dit skrivebord har den helt rigtige størrelse og funktion, men nok så vigtigt er også designet på dit skrivebord. Uanset om du vælger et hæve sænke skrivebord eller et fast skrivebord, skal det passe ind i din allerede eksisterende indretning. For at opnå en optimal og gennemtænkt indretning kan alle understel og bordplader købes separat og kombineres helt frit, så man får præcis det skrivebord man ønsker. Vores skrivebordsplader leveres i laminat eller finér, hvor laminat er det absolut mest almindelige og det man oftest ser på de danske kontorer i dag. Vælger du laminat, får du en yderst holdbar bordplade, der tåler de fleste væsker, småridser og stød. Den er let at rengøre og aftørre, hvis du skulle kommer til at spilde f.eks. en kop kaffe og det uden at der på overfladen efterlades pletter eller skjolder af nogen art. En bordplade i finér er en spånplade som er dækket med et tyndt overfladelag af træ. En finérplade giver bordet et mere luksuriøst og naturligt look. Man skal dog være opmærksom på, at finér ældes med tiden, hvilket får det til at se mørkere ud efter nogle år, ligesom det også er tilfældet med ægte træ.

 

Vi hos Gerdmans har en lang række forskellige skriveborde, lige fra hæve sænke skriveborde over til de mere almindelige og traditionelle skriveborde. At bruge et hæve sænke skrivebord fra Gerdmans er ikke mere avanceret end at trykke på en knap, idet alle vores hæve sænkeborde er udstyret med en elektrisk motor. Motoren løfter bordpladen hurtigt og nemt uden der er behov for nogen som helst form for manuel løftekraft eller lignende. Dit skrivebord skal nemlig helst lette din hverdag og ikke gøre den sværere! 

hæve sænke skrivebord

Fordelene ved et hæve sænke skrivebord 

At sidde stille i lange perioder er direkte skadeligt for din krop og vores kroppe vil føle sig langt bedre tilpas ved at blive aktiveret i løbet af dagen. Et hæve sænke skrivebord er en enkel løsning på problemet, hvor du nemt aktiverer dig selv i løbet af arbejdsdagen ved at stå op i perioder. Nogle af fordelene ved et hæve sænke skrivebord: 

 

- Forbedret kropsholdning, at stå op er mere naturligt end at sidde ned for kroppen

- Forbedret blodcirkulation, du aktiverer dine muskler, hvilket øger blodcirkulationen i kroppen

- Højere fedtforbrænding, ved at aktivere din krop forbrænder du mere energi

- En sundere arbejdsdag, hvilket på lang sigt kan hjælpe dig med at forlænge dit liv 

 

Hvis du har problemer med at stå op i længere perioder, kan det være en fordel at se på en aflastende ståmåtte til dit hæve sænke skrivebord. Den aflaster dine led og giver dig et mere skånsomt underlag at stå på, hvilket gør det en del nemmere at stå op i længere perioder.dividerHvis du har brug for hjælp til at vælge dit nye skrivebord, eller brænder du måske inde med andre kontorindretningsspørgsmål, er Gerdmans altid klar til at hjælpe, råde og vejlede dig, så tøv ikke med at kontakte os!

 

;