Sådan vælger du en god ergonomisk kontorstol

Leder du efter den bedste kontorstol? Så bliver du måske overrasket over at høre, at 'den bedste kontorstol' ikke findes. For vi er forskellige som mennesker.

 

Vælg en stol som passer netop dig

 

Du skal vælge en stol som passer til netop dig. Der findes nemlig forskellige typer kontorstole. For vi er ikke lige høje, vi vejer ikke lige meget, vi bevæger os forskelligt, og vi sidder ved skrivebordet på forskellige måder. Nogle kan godt lide at vippe hele kroppen bagud, så skoene letter fra gulvet, når de snakker i telefon. Andre foretrækker altid at have kontakt med gulvet, også når de læner sig bagud en gang imellem for at strække kroppen og få gang i blodcirkulationen. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, det er bare individuelt. Derfor har vi lavet en lille guide, så du finder den stol som imødekommer netop dine behov og ønsker.

 

 

Hvor meget skal du bruge din kontorstol?

 

Det første du må spørge dig er hvor mange timer du typisk bruger din kontorstol hver dag? Sidder du mange timer om dagen ved skrivebordet anbefaler vi klart en 8 eller 12 timers kontorstol med gode ergonomiske egenskaber. Vælger du ret kontorstol, som passer til din kropsbygning kan du sidde hele dagen uden at få rygproblemer eller ondt i lænd eller skulder.

 

Vælg en stol med mange indstillinger

 

Hvis du har lange arbejdsdage, hvor du sidder uden at rejse dig op, er det vigtigt, at kontorstolen giver dig mulighed for at ændre siddestillingen. Under en telefonsamtale skal du kunne læne dig tilbage og og vippe lidt, så cirkulationen kommer i gang. Når du derefter læner dig fremad for at arbejde ved computeren, bør kontorstolen sikre en mere lodret og stabil siddestilling med god støtte til lænd og ryg. Deler du af og til din stol med andre? I så fald er det endnu vigtigere at du vælger en kontorstol med mange indstillingsfunktioner, som kan tilpasses forskellige personer.

 

Synes du det virker uoverskueligt at justere din kontorstol så læs vores enkle artikel Sådan indstiller du din kontorstol - en guide. Det er lettere end du tror!

 

Vælg kontorstol med omhu - vi hjælper dig gerne på vej

 

En kontorstol, der ikke opfylder alle dine behov, kan medføre belastningsproblemer og dermed sygemelding. Bed hellere en fysioterapeut om hjælp end en arkitekt. Prioriter ergonomi frem for æstetik. Du bør vælge skrivebordsstol med omhu og ikke kun tænke på prisen. En god ergonomisk kontorstol er faktisk en nem og billig måde at forebygge smerte, belastningsskader og tabt arbejdsfortjeneste.

 

Vi har i mange år hjulpet vores kunder til at finde ret kontorstol og vi hjælper også gerne dig. Så kontakt os endelig. Husk at du altid får fri fragt og 30 dages returret hos Gerdmans. Så er du mod forventning ikke tilfreds med stolen kan du sende den retur og prøve en anden. Du betaler kun returfragten.

Lær mere om din moderne kontorstol i artiklen En guide til din kontorstols ergonomiske funktioner.

 

Det aktivitetsbaserede kontor

Brug af smartphones, tablets og andre bærbare enheder har forvandlet kontorlandskabet i de senere år. Der er rum, hvor man netværker, stilleområder der egner sig til fordybelse og koncentreret arbejde, møderum til spontane møder og brainstorming og områder hvor man hænger ud med kollegerne. Afhængigt af aktivitet arbejder man i løbet af en dag ved forskellige arbejdspladser. Dette stiller ikke mindst krav til kontorstolen, der pludselig er nødt til at passe til mange forskellige personer.

Kravene til en ergonomisk kontorstol

Ergonomi handler om arbejdspladsens evne til at tilpasse sig efter den enkelte persons størrelse og forudsætninger, så kroppen ikke udsættes for forkert belastning. Når det handler om kontorstole, betyder det, at den skal kunne tilpasses til den enkelte bruger ved justering af:

 

  • Sædets højde fra gulvet
  • Ryglænets højde op og ned
  • Modstanden i vipningen
  • Siddedybden
  • Sædets og ryglænets vinkel
  • Armlæn
  • Nakkestøtte
;