Guide: Tips til et bedre lydmiljø på kontoret

Åbne kontormiljøer og hybridarbejdspladser er herligt, når det kommer til det sociale og samarbejdet. Men baggrundsstøj skaber forstyrrelser og gør det sværere, når du skal koncentrere dig. Akustik handler om at fange unødvendig støj. Gerdmans satser på stillerum med lydisolerende vægge samt moderne og veldesignede lydabsorbenter. 

1. Absorbér mere! 

Hårde materialer får lyden til at reflekteres, så der skabes ekko. Når lyden absorberes af porøse eller bløde materialer som akustiske skærme eller loft- og vægpaneler, reduceres ekkoet, og lydmiljøet bliver mere harmonisk.

Vægabsorbenter

Lydbølgerne på kontoret hopper mellem væggene. Sæt lydabsorbenter på væggene i talehøjde, hvor folk bevæger sig meget. Soneo Wall er firkantede vægabsorbenter, der både er dekorative og funktionelle. Fås i flere farver.

Loftabsorbenter

Et hårdt sten- eller betontag forstærker uønskede lyde. Lydabsorberende loftsskærme er en effektiv måde at forhindre spredning af lyd på. Tag et kig på Scala, som er en serie stilfulde bølgeformede loftabsorbenter med indbygget belysning. Eller innovative Lily, lampen som er en lydabsorbent.

2. Dæmp dig!

At dæmpe handler om at inddele rummet i akustiske zoner samt forhindre lyden i at bevæge sig mellem arbejdspladserne. Lydabsorberende skærme dæmper lyden med hele 15 dB. Stillerum dæmper lyden 100%.

Stillerum

Et rum i rummet, som er fuldstændig lydisoleret, bliver mere og mere almindeligt. Gerdmans har stillerum i flere størrelser, fra en til fire personer. Zen Pod Essentials er kompakte og lydtætte, har god ventilation og belysning samt er en fin tilføjelse til ethvert rum. Bord- og gulvskærme

Skærme med lydabsorberende fyld dæmper lyden fra dig selv og dine kollegaer, enkelt og direkte. Softline Salsa er en stilren lydabsorberende tekstilklædt skærm, der findes i mange moderne farver. Gerdmans har et stort sortiment af gulv- og bordskærme.

3. Bonusviden: Diffusion! 

Et møbels form, materiale og overflade påvirker også lydmiljøet. En plisseret eller bølget overflade stopper og splitter lydbølgerne. Gevinst? Så slutter vi af med nogle enkle og tydelige lydabsorbere:

Tekstiler

Polstrerede møbler og gardiner gør meget for lydmiljøet. Anvend et lidt kraftigere stof, så bliver effekten bedre. Tæpper er også gode lyddæmpere, især i forhold til den forstyrrende lyd fra ”hæle mod gulv”.

 

Nogle gange kan det være rart med lidt hjælp. Gerdmans tilbyder fri indretningshjælp og behagelige lydmiljøer. ;